top of page
  • Writer's picturemari-kaarinahiltun

SUP-retkellä Inarissa: Ivalojoki

Leppoisa jokiretki Ivalon keskustan ja uimarannan läheisyydessä.

SUP-retkellä Ivalojoella

 

Ajankohta: 13.7.2022

Lähtöpaikka: Ivalojoen uimaranta, Rantapolku, Ivalo (Inari)

Matka: 3.4km

Kesto: 1 tunti + tauko


SUP-retken reitti Ivalojoella
 

Ivalojoen uimarannan ympärille oli sitten viime visiitin rakennettu aitaus. Portista päätellen tavoitteena on pitää porot loitommalla hiekkarannasta.

Poroportti Ivalojoen uimarannalla


Sadetta oli luvassa jo aamusta, joten kovin pitkälle reissulle ei ollut tarkoitus lähteä. Muutamia aamu-uimareita palaili jo pois päin rannasta.

Ivalojoen uimaranta


Suuntasin ensin jokea etelään, jotta saisin tuntumaa vastavirtaan melomiseen. Vastus oli kyllä hyvin leppeä. Edessä häämötti hotelli Ivalon ranta.

SUP-retkellä Ivalojoella


Takaisin uimarannan suuntaan palatessani huomasin joenpohjassa dyynimäisiä muodostelmia. Veden syvyys vaihteli nopeasti, muttei onneksi niin paljoa, että evä olisi tarttunut pohjaan.

Ivalojoki


Uimarannan kohdalla oli merkkipoijuja uima-aluetta rajaamassa. Uimaranta on hiekkapohjainen ja joki virtailee rauhallisesti. Ei ihme, että paikka on kaikenikäisten suosiossa.

Ivalojoen ylittävä 4-tien silta näkyi edessä.

SUP-retkellä Ivalojoella


Sillan jälkeen ohitin hotelli Kultahipun. Pohjoispuolella rantaa oli omakotiasutusta. Olisin kernaasti jatkanut matkaa, mutta tulevien sääolojen takia oli lähdettävä paluumatkalle.

Ivalojoki


Istuskelin kuitenkin tovin juomatauolla Ivalon keskustan läheisyydessä olevalla laiturilla, joka oli merkitty uimarin kuvalla. Uimasta löysin sitten itseni minäkin, kun laudalle laskeutuessani molskahdinkin jokiveteen! Karkuremmi piti onneksi laudan lähettyvillä niin kuin asiaan kuului.

Uimapaikka Ivalon keskustan tuntumassa


Onpa hyvä tietää, että Ivalon keskustasta löytyvät uimapaikat 4-tien molemmin puolin!

Ivalojoki virtaa Ivalon keskustan läheltä


Paluumatkalla alkoi tipahdella sadepisaroita, mutta ne eivät lämpimässä kesäsäässä haitanneet. Kastunut olin jo valmiiksi.


95 views0 comments

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page